Szíved szerint élni

 

Fel mered-e tenni a kérdést, hogy miért nem mersz az érzéseidre hagyatkozva élni?

M ert akkor valószínűleg minden megváltozna körülötted, és ettől félsz! Félsz attól az Élettől, amire szíved szerint vágysz! Mert félsz elengedni mindazokat a dolgokat, amik most kényelmesek, amiket kötelességtudatból csinálsz, azért, hogy mások elfogadjanak, szeressenek. Az valóban lehetséges, hogy sokakban disszonáns érzést keltene a változásod. Támadni, kekeckedni, kritizálni fognak, de mondd már, most nincs ugyanez jelen az életedben??? Dehogy is nem, csak legalább van kire mutogatni, hogy miért rossz neked (még ha mások irigyelnek is az életedért). Vajon milyen bizonyosságot vársz, hogy érdemes-e a SAJÁT ÖRÖMTELJES ÉRZÉSEIDET TÁMOGATÓ ÉLETET ÉLNI?!?

Legalább adj egy esélyt annak az erőnek, önfeledtségnek, örömnek, ami e folyamat mentén felszabadul benned a keserűség, fáradtság, csalódottság érzése helyett.

Biztosíthatlak arról, hogy ha figyelsz a pozitív érzéseidre és elkezdesz apró változásokat tenni azért, hogy felfedezd magad azokban a dolgokban, amikre vágysz, akkor a beszürkültnek tűnő életedbe felragyoghat a napsugár és újra fogsz színeket látni, pedig a körülményeid nem változnak, csak egy másik szemüvegen keresztül fogod látni ugyanazt az életet.
 
 
A gondolataink alapvetően meghatározzák a hormonrendszerünk működését, ezáltal az aktuális érzelmi állapotunkat is. Ezt a megközelítést ma már tudományos kutatások is igazolják. Ezt az egyszerű tényszerűséget az évszakok váltakozásával megfigyelheted magadon vagy embertársaidon.

Ha csupán a divatot nézed, akkor a színvilág, ami megjelenik az öltözködésünkben, a kiegészítők nyáron az életörömöt, a szabadságot, az önfeledtséget, a napsütést, tavakat, tengert tükrözik. A tél színeiben a hűvös, hideg, szürkés árnyalatok, színek jellemzőek. Mindkét évszakban az adott évszak minőségeit erősítjük, mert így szoktuk. Az érzéseink, hangulatunk is ennek megfelelően változik. Ám ha tudatosan tisztában vagy az aktuális érzelmi állapotoddal, akkor tudsz segíteni magadnak egy-egy szín, kiegészítő viselésével. Az egyensúly a lényeg, nem a túlzások! Apró ötletekkel segítheted a kiegyensúlyozottságodat. Például csak tégy a közvetlen környezetedbe a nyár érzéseit keltő színeket, fotókat, képeket télen is és tudj megpihenni a tél hideg színeivel a nagy nyári pörgésben, igyál kék pohárból, vigyél kék törölközőt a strandra, vagy legyen szürke-kék a strandtáskád. Ha ösztönösen jól csinálod, akkor nincsenek problémáid az évszakváltásokkal és a szélsőséges időjárásokkal.
 
Kosár
There are no products in the cart!
Continue Shopping
0