Ígéreteink

 
G ondolkoztál már azon, hogy hány ígéretet tettél már életed során? És gondolkoztál már azon, hogy azok hogyan hatnak a jelenlegi életed minőségére?!? A felnőttként elkövetett ígéreteink – lsd. szerelmes pillanatainkban lelakatolt fogadalmak egymásnak, a magunknak tett fogadalmak a fogyás, mozgás, egészséges élet, dohányzásról leszokás stb. kapcsán – és azok valóra nem válásáért egyetlen embert terhel felelősség és bűntudat érzés, CSAK IS MINKET!

Ám eltűnődtél-e már azon, hogy amikor gyermek voltál, és volt testvéred, akkor hányszor tettél ígéretet arra, hogy „VIGYÁZOL RÁ”, mert Te vagy a nagyobb/erősebb/bölcsebb/gondoskodóbb stb. Van egy kellemetlen hírem: az ígéretek sajnos nem csupán egy alkalomra, arra a pillanatra vonatkoznak!

És megígérted! Rajtad nem fog múlni! Aztán felnősz és a testvéred is felnő. Az életetek számos dologban eltérhet egymástól. Ha a Te megélésed szerint a testvéred sokkal jobb/több/szeretetre méltóbb ember, mint ahogyan él, akkor tűnődtél-e már azon, hogy mennyire érzel felelősséget azért, hogy segíts neki, elmagyarázd számos formában, meggyőzd, hogy Neki az miért nem jó és hogyan lenne érdemes másként!

És találkoztál már olyan helyzettel, hogy leülsz beszélni Vele és meg sem hallgatnak, elutasítanak, veszekedés alakul ki és/vagy csak is a Te hibáidról fogsz hallani…
...pedig TE CSAK JÓT AKARTÁL! Mert szereted Őt, és aggódsz érte!
 
 
Ha többször azon kapod magad, hogy mások életének jobbá tételével többet foglalkozol, mint a Te saját életed örömteljesebbé tételével, akkor tudd, hogy a gyerekkorotokban kicsikart ígéretek bűntudatként és lelkiismeret furdalásként élnek benned, mert „NEM SIKERÜL VIGYÁZNI RÁ, MEGÓVNI ŐT”!

Ennek mi a hatása a Te életedre? Egyszerűen visszafogod magad és nem mered megélni mindazt a sokszínűséget, ami benned van! Mert a bűnösség érzés, hogy rajtad múlott, mint egy tompító erő él benned…mert a tudattalan megélése alapján „nem érdemled meg”!

Ha ismerősek e sorokban foglaltak, akkor tégy azért legjobb tudásod és hited szerint, hogy a fogadalmid, ígéreteid alól feloldozd magad. Ez is egy eleme a személyes szabadságodnak és az örömteljes, önfeledt mindennapjaidnak.
 
Kosár
There are no products in the cart!
Continue Shopping
0