Igazság

 

Az emberi létezés lényege és motivációja a duális elme perspektíváiból nézve felfoghatatlan.

A logikus elménk (bal agyfélteke) csak analógiákban képes gondolkozni, azok az analógiák pedig a múlt tanulási folyamatai és megtapasztalásai alapján alakulnak ki minden egyénben és minden egyénben a saját szubjektív nézőpontjai alapján. Tehát ahány elme, valóban annyi valóság létezik. Egy ideje ezt úgy fogalmazom meg, hogy mindenki egyéni Univerzummal rendelkezik és számomra ezek a párhuzamos valóságok. Gondold csak végig, mikor egy társasággal elmész megnézni egy mozifilmet és utána szántok időt, hogy átbeszéljétek, kinek mit adott a film. Biztos, hogy számos olyan információval és részlettel fogsz találkozni, amely a Te nézőpontjaid alapján nem volt olyan számottevő, hogy megjegyezd! Vagy ha családi anekdotázások vannak, esetleg akár 3 generáció beszélget egy ugyanazon családi helyzetről, élményről, mindenki valami egészen másra fog emlékezni. Csak próbáld ki! Vagy csak kérdezd meg a testvéredet, barátodat, hogy gyerekkorodból mik voltak a számára fontos közös pillanatok, nehéz élethelyzetek, amiket együtt éltetek meg. Meg fogsz lepődni, hogy lesznek olyan dolgok, mely a Te MENTÁLIS TÉRKÉPEDEN nem is szerepel, mert nem volt annyira fontos, vagy meghatározó a Te szempontjaid alapján.

És amikor ezekre nyitottá válsz és sok-sok, számodra fontos emberi kapcsolatoddal beszélgetsz a fenti szempontokat figyelembe véve, akkor ráébredhetsz arra, hogy valóban NINCS IGAZSÁG, AZAZ SZÁMOS IGAZSÁG LÉTEZIK!
 
 
Mert mindahányan csakis a saját igazságunk alapján tudjuk értékelni és címkézni a világot. Ha szeretnél ebből az érzéki csalódásból szépen lassan kigyógyulni és nem azon küzdeni nap mint nap, hogy bebizonyítsd a saját igazadat, kezdj el nyitottá válni és figyelni, hogy a másik ember igaza milyen nézőpontok alapján alakul ki. A legegyszerűbb első lépések, hogy elkezded megfigyelni, mit is érzel, amikor mindenáron át akarod tolni a Te igazadat a Másik emberre. Izgalmas utazásnak nézel elébe. A második lépés, hogy ugyanezt megkérdezed a másiktól: Mit érzel? Miért fontos neked, hogy igazad legyen? De az ELSŐ lépést nem előzheti meg a második, mert az csak olaj a tűzre. Amikor már a saját kis Egós játékodat lebuktattad, akkor és csak is akkor tudsz megértő és nyitott figyelemmel a másikra figyelni. Ellenkező esetben az álláspontok egyre távolabb kerülnek egymástól és így lesz a bolhából elefánt. A spirituális úton- évek óta önismereti utat járók kedvenc tevékenysége, hogy „már jobban tudom, ezért jogomban áll" látásmód alapján fölényesen elmondják a tutit! Jogunk csak is a saját Egónk formálásához van! Ha valami gondom van a másik nézőpontjával, az nem jogosít fel arra, hogy a véleményem kérése nélkül minősítést adjak, mert az a másik megerőszakolása!!! Ha nem tetszik ez a mondat, akkor csak ülj le, vagy menj el sétálni, sportolni és figyeld meg az érzést, hogy miért is bánt ez a 3 sor Téged?

Ha nem tudod még féken tartani az Egód tobzódását, akkor legalább azzal tiszteld meg a környezetedet, hogy nem jelentesz ki dolgokat, csak KÉRDEZEL egy vitás helyzetben. Ha nem megy egyedül, tanulj asszertív, erőszakmentes kommunikációt! És már sokszor hallod Tőlem, de nem lehet elégszer: BÁTORSÁG szükséges ahhoz, hogy a változás elkezdődjön. Mert a Változás mindig Velünk kezdődik ÉS A NÉZŐPONTVÁLTÁSAINKKAL!
 
Kosár
There are no products in the cart!
Continue Shopping
0